(Català) Efímers, deixaràs que t’ho expliquin?

Imatge a càrrec del col·lectiu Efímers.

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Els dies 7 i 8 de febrer l’ERAM no fa classe! I com diuen els nostres estimats Miquel i Eduard, no són dos dies per marxar d’excursió a la Baqueira (qui s’ho pugui permetre) sinó que són dos dies plens d’acció!

Per acció la que ens proporciona el festival d’acció EFÍMERS, resultat del projecte grupal de GAE 2, proposta vertebradora de l’assignatura d’Expressions de la Cultura Contemporània, a càrrec de la docent Judit Vidiella.

Per dur a terme un projecte grupal d’aquest calibre, les estudiants s’agafen a la deconstrucció de la idea de l’artista geni, per així cooperar, treballant en grup, per assolir un objectiu comú, cadascú oferint les seves millors habilitats i idees.

L’interés principal d’aquest projecte era i és mostrar la seva perspectiva sobre l’era de l’antropocè i sobre la construcció del gènere. Hi podrem veure el reflexe dels coneixements adquirits durant les classes teòriques sobre diferents llenguatges artístics vanguardistes, posmoderns i contemporanis que, irremediablement, formen també part de la pràctica del projecte, com també formaran part de l’imaginari de la creació de cualsevol projecte personal artístic que puguin idear i produïr a partir d’ara, sent part dels seus fonaments i referents.

El projecte que va començar a finals de novembre de 2018, està actualment, al febrer de l’any següent, quasi a punt. Serà dut a terme el dia 8 de febrer del 2019 a Salt, entre la Factoria Cultural Coma Cros i el Pla dels Socs. L’inici tindrà lloc a les 12h davant de la porta de la Coma Cos. Les diferents accions tracten temes tan vitals com l’antropocentrisme, l’era de l’antropocè des de les teories del posthumanisme: destrucció del món natural i el medi ambient, la tecnologia, l’era postmoderna en què vivim, la seva visió de l’art i el posicionament que tenen com a creadores i joves; la relació humanitat-natura, entenent que l’home està sobre-explotant la natura; la seva mirada crítica sobre les construccions de gènere, les classes socials, l’ètnia i diversitat; la memòria històrica, i la relació liminal de la performance. A més hi col·laborarà una artísta convidada, estudiant de la UB, la Laura Gill.

Una de les idees de l’alumnat i la professora és presentar el projecte a diferents festivals. El festival «EcoFutures» de l’organització Cuntemporary, Arts Feminism Queer (CUNTemporary), basat en Deep Trash: Eco Trash’ & ‘Queer-feminist Ecocriticism in Live Art & Visual Cultures’, que tindrà lloc a Londres a l’abril de 2019, és un dels candidats.

L’Alumnat del grau superior d’Animació Sociocultural i Turística de l’IES Vallvera de Salt i estudiants de Belles Arts de la UB vindran a veure i formar part d’EFÍMERS. Deixaràs que t’ho expliquin?

La daina.
@performarnos
Per qualsevol suggeriment podeu contactar amb nosaltres fent un mail a performarnos@gmail.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

También te puede gustar

(Català) La recta final

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en